Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty , delikatny , aromatyczny na gorącą kolację.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Cukinię obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać paprykę cukinię, smażyć 2 minuty, pod koniec smażenia dodać zioła polskie.
Jajka wybić, dodać szczyptę soli, ubić na puszysto, dodać mąkę oraz ser , wymieszać, dodać warzywa i jeszcze raz wymieszać. Patelnię posmarować olejem , rozgrzać, wlać ciasto.
Smażyć na wolnym ogniu podnosząc boki aby dobrze upiekł się spód i ściął wierzch.
Poruszać energicznie całą patelnią i lekko podrzucając odwrócić.
Smażyć jeszcze chwilę aby podpiekła się odwrócona strona. Wyłożyć na talerz.
Podzielić na porcje , podawać jak kto lubi, z keczupem, musztardą, lub jak kto lubi.