Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przekąska, nie tylko do piwa :) . Z jednej porcji wychodzi ok. 60 -70 szt.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 57
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 57
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę lub masło i całość siekamy nożem. Następnie dodajemy starty ser, szczyptę soli, trochę przypraw do smaku, piwo oraz żółtka i zagniatamy ciasto. Możemy dodać takie zioła i przyprawy jakie lubimy. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 1,5 godz.
Z ciasta urywamy mniejsze kawałki ciasta, wygniatamy w dłoniach i formujemy wałeczki o średnicy ok. 0,5 c, i długości 10-15 cm – układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformowane wałeczki możemy także delikatnie skręcać.Ułożone paluch serowe smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy solą, przyprawami lub kminkiem. Pieczmy w temp. 190 – 200 C przez ok. 20 min na złoty kolor. Smacznego.