Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
całkiem ciekawy sposób na placuszki o smaku pizzy:) przepis od ciotki Doroty:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
z mąki, jajek, mleka, proszku do pieczenia oraz wszystkich przypraw zmiksować ciasto (takie jak na naleśniki ale bardziej gęste)
paprykę, wędlinę, cebulę, ogórek, pieczarki pokroiś w kostkę i dodać do ciasta, marchewkę (także pokrojoną w kostkę) troszkę podgotować aż zmięknie a następnie dodać do ciasta, ser żółty zetrzeć na tarce i połączyć z pozostałymi składnikami, jeśli ciasto jest za lużne lub za gęste to dodajemu mleka lub mąki
na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i smażymy placuszki aż do zrumienienia
podajemy z majonezem i ketchupem lub sosem czosnkowym