Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie pieczonego sera z piersią kurczaka. Świetne na ciepło i zimno.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Ser trę na tarce. Dodaję jajka, mąkę i śmietanę , dokładnie mieszam. Piekę na dużej blasze jak do rolady , na papierze do pieczenia. Przez ok. 15 minut w tem . 180 stopni.
Pierś z kurczaka kroję jak na kotlety, rozpijam i przyprawiam. Cebulę, paprykę i ogórka kroję w drobną kostkę.
Po upieczeniu wyjmuję spód serowy i przewracam na drugą stronę. Rozkładam kotlety , posypuję pokrojonymi warzywami i zwijam jak roladę. Piekę jeszcze ok. 25 minut. Najlepiej zwijać kiedy spód serowy jest ciepły , bo póżniej pęka.