Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada serowa na przystawkę. Taką roladę można jeść na ciepło, jak i na zimno. Zrobiłam ją pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Składniki
Farsz : Pieczarki opłukać, osączyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, do podsmażonej cebuli dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, razem poddusić do odparowania wywaru, ostudzić, dodać jajko, dokładnie wymieszać. Filety opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na większe kawałki, rozbić.
Placek serowy : Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wybić jajka do miski z serem, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem, nasmarowanym tłuszczem, wylać masę serową, włożyć blachę do nagrzanego do 180 stop.piekarnika, piec przez ok 20 minut.
Po upieczeniu ciasta serowego, zdjąć papier, na cieście rozłożyć rozbite mięso, posypać przyprawą do kurczaka. Następnie wyłożyć pieczarki i natkę pietruszki.
Zwinąć w roladę i w ten sam papier, wstawić do piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop przez ok.30 minut.