Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy. Zgniatamy na puree razem z łyżką masła, śmietany, dodajemy mleko(konsystencja masy musi umożliwić rozsmarowanie na waflu) koperek, pieprz, paprykę ostrą, pieprz ziołowy
Gorujemy parówki
Na waflu rozsmarowujemy gorącą masę ziemniaczaną, układamy pasek parówek i zwijamy roladę. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wstawiamy do lodówki
Wafle kroimy w plastry. Maczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem odrobiny mleka. Panierujemy w bułce tartej, sezamie bądź innej posypce. Smażymy do zarumienienia.
Podajemy na ciepło badź zimno z różnymi sosami: czosnkowym orientalnym śmietankowym albo z keczupem;)