Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak, efektowny wygląd, szybkie w przygotowaniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, siekamy w drobną kostkę.
Ryż łączymy z jajkami, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek, majonez i chrzan. Dokładnie mieszamy.
Farsz nakładamy na plaster szynki i zwijamy w roladkę. W każdą roladkę wbijamy 2 wykałaczki, a następnie roladkę kroimy na 2 równe części.
Pyszne na śniadanie jak również w formie zakąski.
Uwaga: plastry szynki powinny być dość duże, by można je było swobodnie zwinąć. Ja miałam troszkę za małe.