Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska dla niezapowiedzianych gości. Szybka i smaczna.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Wykonanie: Masło mieszamy z masłem, smarujemy placki tortilli. Resztę składników rozkładamy warstwami: salami - ser żółty - sałatę- paski papryki i paski obranego ogórka, lekko solimy i doprawiamy pieprzem. Zwijamy w rulon, po czym zawijamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki do schłodzenia. Następnie odwijamy z foli i kroimy w dowolny sposób. Podajemy z sosem czosnkowym, najlepiej zrobionym przez siebie. Wykonanie sosu czosnkowego: Jogurt wymieszać z majonezem, dobrze wymieszać, dodać zmiażdżony czosnek, doprawić sokiem z cytryny według uznania, solą i pieprzem i ziołami.