Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i złocista tarta brokułowa.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Z mąki ze szczyptą soli,żółtek i masła szybko zagnieść ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. 2. Następnie wylepić natłuszczoną formę ciastem, nakłuć je widelcem i wstawić do gorącego (200 st. C) piekarnika na 10-15 minut, do chwili gdy ciasto nabierze słomkowego koloru. Brokuły podgotować we wrzątku (osolonym) tak by nie były zbyt miękkie, Podzielić na małe różyczki. Układać równomiernie na ciasto, następnie przygotować sos: Wymieszać śmietane z jajkami, potartym serem i przyprawami podanymi w składnikach, gotowym sosem zalać tarte, wstawić do piekarnika jeszcze na 10 do 15 minut.