Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do dużej miski razem z przyprawami z torebek.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodac do makaronu.
Pierś z kurcaka pokroić w drobną kostkę - usmażyć, wyjąć bez tłuszczu i dodać do makaronu. Wszystko wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Dodać: - kukurydzę z puszki, - czerwoną paprykępokrojoną w kostkę, - kapustę pekińską pokrojoną w wąskie paseczki, - ok. 2 - 3 łyżki majonezu. Wszystko wymieszac i odstawić do lodówki. (makaron wchłonie wilkoć z majonezu i warzyw i po ok. 2 godz. będzie mięciutki)