To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem.
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 1 opakowanie sera fety
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- olej do smażenia
- sól, pieprz, mielona ostra papryka
- odrobina sera żółtego do posypania
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 1 opakowanie sera fety
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- olej do smażenia
- sól, pieprz, mielona ostra papryka
- odrobina sera żółtego do posypania

Etapy przygotowania
Posiekaną cebulę zeszklić z czosnkiem (zmiażdżonym) na patelni. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, aby szpinak odparował z wody. Dodać rozdrobniony ser i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać. Chwilę podsmażyć. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty, a następnie wylepić nimi babeczki. Babeczki z ciastem napełnić szpinakiem. Kilka babeczek posypać serem żółtym. Piec w 220 st ok 10-12 minut ( wg przepisu z ciasta francuskiego)
Zamiast sera fety można wykorzystać ser pleśniowy. Polecam!
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5820

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15172
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5820

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15172


Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 1 opakowanie sera fety
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- olej do smażenia
- sól, pieprz, mielona ostra papryka
- odrobina sera żółtego do posypania
Posiekaną cebulę zeszklić z czosnkiem (zmiażdżonym) na patelni. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, aby szpinak odparował z wody. Dodać rozdrobniony ser i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać. Chwilę podsmażyć. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty, a następnie wylepić nimi babeczki. Babeczki z ciastem napełnić szpinakiem. Kilka babeczek posypać serem żółtym. Piec w 220 st ok 10-12 minut ( wg przepisu z ciasta francuskiego)
Zamiast sera fety można wykorzystać ser pleśniowy. Polecam!
Pyszotka:)
Bardzo smakowita ,ciekawa propozycja.;)