Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 290 kcal
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21337
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21337
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
Banany starannie umyć i dokładnie osuszyć - pod żadnym pozorem nie obierać owoców ze skórki! Przekroić banany wzdłóż na pół, tak, by powstały podłużne talerzyki wypełnione bananowym miąższem. Z owoców (ale nie ze skórki) odciąć szkodliwe dla zdrowia końcówki. Skropić skórkę sokiem z cytryny - dzięki temu zachowa ona świeżość i nie będzie ciemniała. Wymieszać dokładnie serek waniliowy z odrobiną cynamonu, śmietanką oraz cukrem pudrem. Jeśli smak masy jest zbyt mało wyrazisty, można dodać kilka kropli soku z cytryny. Przygotowaną masą serowo-śmietanową napełnić szprycę do kremów i następnie wycisnąć ją na banany. Rodzynki sparzyć, a potem posypać nimi wierzch deseru. Gorzką czekoladę utrzeć na tarce o dużych otworach. Czekoladowymi wiórkami posypać bananowy deser. Przed podaniem gotowe łódeczki dobrze jest schłodzić przez kwadrans w lodówce. Można je też dodatkowo ozdobić listkami mięty, dowolnymi bakaliami lub polać drobiną likieru.