Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 290 kcal
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9651
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9651
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Banany starannie umyć i dokładnie osuszyć - pod żadnym pozorem nie obierać owoców ze skórki! Przekroić banany wzdłóż na pół, tak, by powstały podłużne talerzyki wypełnione bananowym miąższem. Z owoców (ale nie ze skórki) odciąć szkodliwe dla zdrowia końcówki. Skropić skórkę sokiem z cytryny - dzięki temu zachowa ona świeżość i nie będzie ciemniała. Wymieszać dokładnie serek waniliowy z odrobiną cynamonu, śmietanką oraz cukrem pudrem. Jeśli smak masy jest zbyt mało wyrazisty, można dodać kilka kropli soku z cytryny. Przygotowaną masą serowo-śmietanową napełnić szprycę do kremów i następnie wycisnąć ją na banany. Rodzynki sparzyć, a potem posypać nimi wierzch deseru. Gorzką czekoladę utrzeć na tarce o dużych otworach. Czekoladowymi wiórkami posypać bananowy deser. Przed podaniem gotowe łódeczki dobrze jest schłodzić przez kwadrans w lodówce. Można je też dodatkowo ozdobić listkami mięty, dowolnymi bakaliami lub polać drobiną likieru.