Do góry

Przekąski Przepis na:

Bób z kaszą bulgur i soczewicą

Bób z kaszą bulgur i soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 874 Ocena: 16763

Dodano:

Odsłon: 2440

Czas na bób

Składniki

  • 100 g bobu
  • 100g soczewicy
  • 100 g kaszy bulgur
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • garść listków miety
  • dymka
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W osolonym wrzątku oddzielnie ugotowałem bulgur, bób i soczewicę, osączyłem.
    Bób obrałem ze skórki. Natkę pietruszki, miętę i dymkę drobno posiekałem. Wszystko wymieszałem z łyżką startej skórki i sokiem cytrynowym, uprażonymi orzeszkami pinii, oliwą, solą i pieprzem. Nałożyłem do szklanek. Udekorowałem mietą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń