Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Krok 1. Szpinak kładę na patelni suchej i rozmrażam, jeśli to nie jest mrożony szpinak to też kładę go na patelni, żeby troszkę odparował.
Krok 2. Wbijam jajko, dodaje posiekany czosnek, doprawiam solą.
Krok 3. Dodaję połowę śmietany z przepisu, ewentualnie parmino (z tym serem włoskim to jest pewna opcja, dopełnia smak). Mieszam, chwilkę podgrzewam.
Krok 4. Formę żaroodporną smaruje oliwą (2 łyżki około) i napełniam rurki (suche, z paczki) farszem szpinakowym. Układam w naczyniu. Farsz może być raczej rzadki więc polecam stawiać rurkę na dnie, nakładać farsz i ją kłaść.
Krok 5. Smaruje śmietaną, posypuję serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 25 minut. Ja piekę w naczyniu z przykryciem. Smacznego.