Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5695
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 86
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 609
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5695
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 86
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 609
Składniki
Krok 1. Szpinak kładę na patelni suchej i rozmrażam, jeśli to nie jest mrożony szpinak to też kładę go na patelni, żeby troszkę odparował.
Krok 2. Wbijam jajko, dodaje posiekany czosnek, doprawiam solą.
Krok 3. Dodaję połowę śmietany z przepisu, ewentualnie parmino (z tym serem włoskim to jest pewna opcja, dopełnia smak). Mieszam, chwilkę podgrzewam.
Krok 4. Formę żaroodporną smaruje oliwą (2 łyżki około) i napełniam rurki (suche, z paczki) farszem szpinakowym. Układam w naczyniu. Farsz może być raczej rzadki więc polecam stawiać rurkę na dnie, nakładać farsz i ją kłaść.
Krok 5. Smaruje śmietaną, posypuję serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 25 minut. Ja piekę w naczyniu z przykryciem. Smacznego.