Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2186
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2186
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Krok 1. Szpinak kładę na patelni suchej i rozmrażam, jeśli to nie jest mrożony szpinak to też kładę go na patelni, żeby troszkę odparował.
Krok 2. Wbijam jajko, dodaje posiekany czosnek, doprawiam solą.
Krok 3. Dodaję połowę śmietany z przepisu, ewentualnie parmino (z tym serem włoskim to jest pewna opcja, dopełnia smak). Mieszam, chwilkę podgrzewam.
Krok 4. Formę żaroodporną smaruje oliwą (2 łyżki około) i napełniam rurki (suche, z paczki) farszem szpinakowym. Układam w naczyniu. Farsz może być raczej rzadki więc polecam stawiać rurkę na dnie, nakładać farsz i ją kłaść.
Krok 5. Smaruje śmietaną, posypuję serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 25 minut. Ja piekę w naczyniu z przykryciem. Smacznego.