Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 819
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 819
Składniki
Do letniego mleka dodać drożdże i cukier, poczekać aż wyrośnie. Masło rozpuścić i przestudzić.
Po wyrośnięciu drożdży dodać do mąki z solą,wymieszać dodać masło i wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek ( dla ułatwienia można sobie podzielić go na 3 części ). Parówki zawijać w prostokąty. Piec ok. 25 min w 150 st. Można podawać na ciepło z sałatką i jakimś sosem lub na zimno.