Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 110
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 608
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 274
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 110
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 608
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 274
Składniki
Do letniego mleka dodać drożdże i cukier, poczekać aż wyrośnie. Masło rozpuścić i przestudzić.
Po wyrośnięciu drożdży dodać do mąki z solą,wymieszać dodać masło i wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek ( dla ułatwienia można sobie podzielić go na 3 części ). Parówki zawijać w prostokąty. Piec ok. 25 min w 150 st. Można podawać na ciepło z sałatką i jakimś sosem lub na zimno.