Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Do letniego mleka dodać drożdże i cukier, poczekać aż wyrośnie. Masło rozpuścić i przestudzić.
Po wyrośnięciu drożdży dodać do mąki z solą,wymieszać dodać masło i wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek ( dla ułatwienia można sobie podzielić go na 3 części ). Parówki zawijać w prostokąty. Piec ok. 25 min w 150 st. Można podawać na ciepło z sałatką i jakimś sosem lub na zimno.