Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kroję ryby w dzwonka, solę i pieprzę a następnie obtaczam w mące. I smażę. Każdą kolejną porcję układam na półmiskach.
Marchewkę i seler ścieram na tarce o dużych oczkach a cebulę w półtalarki. I smażę na tej samej głębokiej patelni na której smażyłam wcześniej ryby, najpierw cebulkę a jak się zeszkli, wrzucam marchewkę i seler. Podsmażam lekko a potem dodaję wody by się dusiła. Dość mocno solę i pieprzę żeby był wyrazisty smak. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, ale z wyczuciem. Nie za dużo.
Jeszcze gorącą masą zakrywam ryby na półmisku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anulka78 01 października 2011Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda i na pewno tak smakuje:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 30 września 2011Zgłoś do usunięcia
Dzisiaj wszystko wszamali:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 30 września 2011Zgłoś do usunięcia
Rybie po grecku nie wolno odmawiać.0 Kto głosował? | Odpowiedz