Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1451
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5965
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18794
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1451
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5965
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18794
Składniki
Kroję ryby w dzwonka, solę i pieprzę a następnie obtaczam w mące. I smażę. Każdą kolejną porcję układam na półmiskach.
Marchewkę i seler ścieram na tarce o dużych oczkach a cebulę w półtalarki. I smażę na tej samej głębokiej patelni na której smażyłam wcześniej ryby, najpierw cebulkę a jak się zeszkli, wrzucam marchewkę i seler. Podsmażam lekko a potem dodaję wody by się dusiła. Dość mocno solę i pieprzę żeby był wyrazisty smak. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, ale z wyczuciem. Nie za dużo.
Jeszcze gorącą masą zakrywam ryby na półmisku.