Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101640
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1979
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5834
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101640
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1979
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5834
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5839
Składniki
Kroję ryby w dzwonka, solę i pieprzę a następnie obtaczam w mące. I smażę. Każdą kolejną porcję układam na półmiskach.
Marchewkę i seler ścieram na tarce o dużych oczkach a cebulę w półtalarki. I smażę na tej samej głębokiej patelni na której smażyłam wcześniej ryby, najpierw cebulkę a jak się zeszkli, wrzucam marchewkę i seler. Podsmażam lekko a potem dodaję wody by się dusiła. Dość mocno solę i pieprzę żeby był wyrazisty smak. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, ale z wyczuciem. Nie za dużo.
Jeszcze gorącą masą zakrywam ryby na półmisku.