Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 406
Dodano: 22.02.2021
Odsłon: 5175
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Do miski przesiać mąkę, dodać do niej szczyptę soli, jajko i drożdże. Chwile wymieszać i ciągle mieszając dolewać do miski wodę. Ilość wody zależy od jakości maki, dolewać ja powoli i w razie potrzeby zwiększyć jej ilość. Ciasto ma być gęste ale lejące.
Ciasto doprawić pieprzem, oregano i dodać starty parmezan.
Do gotowego ciasta dodać ulubione, lub podane w przepisie dodatki dodatki i całość dobrze wymieszać.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, nakładać łyżka racuchy.
Piec w 180 st. C przez około 20 – 25 minut.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 23 lutegoZgłoś do usunięcia
Super przepis:)0 Kto głosował? | Odpowiedz