Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam drożdżowe racuchy, lubię również od czasu do czasu zrobić je na troche inny sposób. Te pieczone w piekarniku są rewelacyjne i można wykorzystać do ich zrobienia różnych dodatków. Tym razem zrobiłam je o smaku pizzy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30790
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2757
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30790
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2757
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać do niej szczyptę soli, jajko i drożdże. Chwile wymieszać i ciągle mieszając dolewać do miski wodę. Ilość wody zależy od jakości maki, dolewać ja powoli i w razie potrzeby zwiększyć jej ilość. Ciasto ma być gęste ale lejące. Ciasto doprawić pieprzem, oregano i dodać starty parmezan.
Do gotowego ciasta dodać ulubione, lub podane w przepisie dodatki dodatki i całość dobrze wymieszać. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, nakładać łyżka racuchy. Piec w 180 st. C przez około 20 – 25 minut. Smacznego!