Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i niesamowicie smaczne :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Składniki
Najpierw obieramy i myjemy cebulę, następnie kroimy ją w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej lniany i dodajemy pokrojona cebulę. Można ja posolić i popieprzyć. Smażymy do momentu aż otrzymamy brązowy kolor. W miedzy czasie już możemy wstawić kaszę żeby doszła mniej więcej równo z cebulą :)
Następnie kroimy mrożone warzywa (trzeba je na chwile zostawić żeby nie były zupełnie twarde) kroimy je w kosteczkę. Kaszę po ugotowaniu wsypujemy do osobnej miseczki i tam dodajemy jakieś swoje przyprawy i wrzucamy warzywa. Później cała zawartość dodajemy na patelnię do usmażonej cebuli i trzymamy tak z 5 minut.
Można to podawać w formie gołąbków, po prostu zawinąć w kapustę bądź zjeść od razu. Przy smażeniu cebulki najlepiej wlać troszkę więcej tego oleju żeby później można było wymieszać w tym kaszę! Gorąco polecam !!