Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Najpierw obieramy i myjemy cebulę, następnie kroimy ją w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej lniany i dodajemy pokrojona cebulę. Można ja posolić i popieprzyć. Smażymy do momentu aż otrzymamy brązowy kolor. W miedzy czasie już możemy wstawić kaszę żeby doszła mniej więcej równo z cebulą :)
Następnie kroimy mrożone warzywa (trzeba je na chwile zostawić żeby nie były zupełnie twarde) kroimy je w kosteczkę. Kaszę po ugotowaniu wsypujemy do osobnej miseczki i tam dodajemy jakieś swoje przyprawy i wrzucamy warzywa. Później cała zawartość dodajemy na patelnię do usmażonej cebuli i trzymamy tak z 5 minut.
Można to podawać w formie gołąbków, po prostu zawinąć w kapustę bądź zjeść od razu. Przy smażeniu cebulki najlepiej wlać troszkę więcej tego oleju żeby później można było wymieszać w tym kaszę! Gorąco polecam !!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)