Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzone tylne golonki, podane z pieczywem i chrzanem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Zagotowujemy w garnku wcześniej wymierzoną ilość wody. Do wrzącej osolonej wodzy wkładamy wcześniej oczyszczone, wymyte golonki i obniżamy temperaturę do 80 stopni Celsjusza. W tej temperaturze parzymy 4 godziny. Podczas parzenia zdejmujemy szumowiny.
Po zdjęciu szumowin dodajemy do garnka liście laurowe i ziele angielskie. Gotowe golonki podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą. Smacznego!!!