Do góry

Przekąski Przepis na:

Gotowane grzyby

Gotowane  grzyby

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16507

Dodano:

Odsłon: 5742

Danie z kuchni portugalskiej. Oryginalnie należy użyć grzybów leśnych. Ja takich nie mając dodałem boczniaki.

Składniki

  • 1 kg grzybów leśnych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 100 g szynki serrano
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • grzanki jako dodatek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczniaki staranie opłukałem, pokroiłem. Rozgrzałem na patelni olej, zrumieniłem drobno pokrojoną cebulę i szynkę serrano (około 6 minut). Dodałem grzyby, przykryłem patelnię aby grzyby puściły wodę. Dusiłem do miękkości. Doprawiłem solą. Czosnek drobno posiekałem. Ugarnirowałem nim grzyby. Grzyby wyłożyłem na talerz, podałem z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń