Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni portugalskiej. Oryginalnie należy użyć grzybów leśnych. Ja takich nie mając dodałem boczniaki.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1628
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1628
Składniki
Boczniaki staranie opłukałem, pokroiłem. Rozgrzałem na patelni olej, zrumieniłem drobno pokrojoną cebulę i szynkę serrano (około 6 minut). Dodałem grzyby, przykryłem patelnię aby grzyby puściły wodę. Dusiłem do miękkości. Doprawiłem solą. Czosnek drobno posiekałem. Ugarnirowałem nim grzyby. Grzyby wyłożyłem na talerz, podałem z grzankami.