Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego dla wegetarian.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11720
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12344
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3123
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11720
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12344
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3123
Składniki
Wykonanie: Bułkę opiec w temperaturze w 230 stopni przez 2 minuty. Ser żółty pokroić w grubsze plastry, moczyć w mleku, panierować w ziarnie i smażyć z obu stron na patelni. W między czasie pietruszkę z czosnkiem, oliwą i odrobiną soli zmielić na pastę blenderem. Jaja roztrzepać, wymieszać z oliwkami i cienko pokrojoną papryką. Następnie usmażyć na patelni i powycinać szklanką kółka odpowiednie do bułek. Bułki przekroić na pół, smarować obie części pastą pietruszkową, następnie dodawać kolejno: -plastry sera w sezamie, -zieloną sałatę, -sos pietruszkowy, -plastry pomidora, -sałatę, -plaster omletu z oliwką, -sałatę, -sos. Czynność powtarzać w kolejnych bułkach do wyczerpania składników. Zamiast oliwek proponuję kiełki rzodkiewki lub słoniecznika.