Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie tortille idealnie sprawdzą się na wszelakich domowych imprezach jak i na śniadanie czy kolację. Tak przygotowane tortille możemy również zapakować do pracy czy też szkoły.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Na początku przygotujemy kurczaka. Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju wraz z przyprawą gyros na złoty rumiany kolor. Wszystkie warzywa myjemy i jeżeli jest potrzeba obieramy. Cebulę i pomidora kroimy w piórka, ogórka w półplasterki. Kapustę rwiemy na mniejsze części. Placki tortilli smarujemy majonezem. Ja użyłam 1 łyżkę na placek, możemy posmarować większą ilością jeżeli lubimy. Następnie wykładamy sałatę lodową, pomidory, ogórki, cebulę i pierś z kurczaka. Wszystkie składniki dzielimy na pięć równych części. Na koniec polewamy sosem BBQ lub ketchupem. Składników na placku powinno być umiarkowanie, gdy będzie zbyt dużo podczas zwijania będą nam wypadać. Przygotowanie tortille zwijamy dość ścisło. Następnie kroimy w mniejsze części. Tortille najlepiej smakują przygotowane na świeżo. Możemy przygotować je rano i owinąć w folię aluminiową, a przed podaniem pokroić na mniejsze części.