Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie tortille idealnie sprawdzą się na wszelakich domowych imprezach jak i na śniadanie czy kolację. Tak przygotowane tortille możemy również zapakować do pracy czy też szkoły.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19898
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 495
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 529
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6940
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243530
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19898
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 495
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 529
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6940
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243530
Składniki
Na początku przygotujemy kurczaka. Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju wraz z przyprawą gyros na złoty rumiany kolor. Wszystkie warzywa myjemy i jeżeli jest potrzeba obieramy. Cebulę i pomidora kroimy w piórka, ogórka w półplasterki. Kapustę rwiemy na mniejsze części. Placki tortilli smarujemy majonezem. Ja użyłam 1 łyżkę na placek, możemy posmarować większą ilością jeżeli lubimy. Następnie wykładamy sałatę lodową, pomidory, ogórki, cebulę i pierś z kurczaka. Wszystkie składniki dzielimy na pięć równych części. Na koniec polewamy sosem BBQ lub ketchupem. Składników na placku powinno być umiarkowanie, gdy będzie zbyt dużo podczas zwijania będą nam wypadać. Przygotowanie tortille zwijamy dość ścisło. Następnie kroimy w mniejsze części. Tortille najlepiej smakują przygotowane na świeżo. Możemy przygotować je rano i owinąć w folię aluminiową, a przed podaniem pokroić na mniejsze części.