Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane na 5 sposobów

Jajka faszerowane na 5 sposobów

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 1360

Dodano:

Odsłon: 3405

Jajka faszerowane na 5 różnych sposobów idealna zakąska na przyjęcie urodzinowe, stół świąteczny czy spotkanie ze znajomymi.

Składniki

  • Jajka 10 szt.
  • Majonez 7 czubarych łyżek stołowych.
  • Musztarda 2 czubate łyżki do herbaty.
  • Łosoś wędzony 50 g.
  • Tuńczyk w oleju 50 g.
  • Kapary 15 szt.
  • Koperek pół pęczka.
  • Szczypiorek 1 pęczek.
  • Cebula czerwona 1 szt.
  • Papryka 1 szt. mała.
  • Ser żółty 50 g.
  • Szynka 50 g.
  • Korniszony z chilli 5 szt.
  • Sól.
  • Pieprz.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przepołowić.
    Żółtka rozgnieść widelcem i dodać majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Baza gotowa.

  2. Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę, a zioła drobno siekamy.
    Łososia kroimy w kostkę.
    Składniki jajek faszerowanych:
    1. Łosoś wędzony, koperek, cebula.
    2. Tuńczyk, kapary, cebula.
    3. Korniszon,cebula.
    4. Papryka, szczypiorek.
    5. Ser żółty, szynka, szczypiorek.
    Bazę jajeczną rozdzielamy do 5 miseczek.
    Wsypujemy składniki i mieszamy.
    Gotową masą faszerujemy jajka.
    Dekorujemy.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń