Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami oraz papryką
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte pieczarki smażymy na niewielkiej ilości oleju ok 10 minut aż do momentu odparowania wody. Ugotowane jajka przekroić na pół , żółtka przełożyć do osobnej miseczki. Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Do miseczki z żółtkami dodać usmażone pieczarki, paprykę, majonez oraz musztardę. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Farsz wyjdzie dosyć rzadki i dzięki temu jajka nie będą suche. Jeśli ktoś lubi bardziej zwarty farsz polecam dodać po 1 łyżce majonezu oraz musztardy. Gotowy farsz nałożyć na jajka i gotowe. Smacznego!