Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami oraz papryką
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1142
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 686
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1142
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 686
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte pieczarki smażymy na niewielkiej ilości oleju ok 10 minut aż do momentu odparowania wody. Ugotowane jajka przekroić na pół , żółtka przełożyć do osobnej miseczki. Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Do miseczki z żółtkami dodać usmażone pieczarki, paprykę, majonez oraz musztardę. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Farsz wyjdzie dosyć rzadki i dzięki temu jajka nie będą suche. Jeśli ktoś lubi bardziej zwarty farsz polecam dodać po 1 łyżce majonezu oraz musztardy. Gotowy farsz nałożyć na jajka i gotowe. Smacznego!