Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka podawać najlepiej przekrojone na pół, z majonezem lub keczupem. Jajko, jako symbol Świąt Wielkanocnych jest doskonałym daniem na świątecznym stole. Ten nowy sposób podania powinien zainteresować wszystkich którym znudziło się standardowe sadzone;)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mleko z masłem, "Warzywkiem" i gał-ką muszkatołową podgrzać w garnku Mocno mieszając, wsypać mąkę. Mieszać tak długo, aż ciasto będzie odchodziło od garnka. Zdjąć z ognia i dodać 3 jajka, ser i posiekaną natkę.
Po wymieszaniu ciasto jeszcze przez chwilę wyrabić na stolnicy.
Pozostałe 8 jajek ugotować, ostudzić i obrać z łupinek.
Ciasto podzielić na 8 równych porcji, w każdą zawinąć po jajku. Smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osuszyć na papierowej serwetce.