Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka podawać najlepiej przekrojone na pół, z majonezem lub keczupem. Jajko, jako symbol Świąt Wielkanocnych jest doskonałym daniem na świątecznym stole. Ten nowy sposób podania powinien zainteresować wszystkich którym znudziło się standardowe sadzone;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2285
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1403
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3567
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1247
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2285
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1403
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 519
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3567
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1247
Składniki
Mleko z masłem, "Warzywkiem" i gał-ką muszkatołową podgrzać w garnku Mocno mieszając, wsypać mąkę. Mieszać tak długo, aż ciasto będzie odchodziło od garnka. Zdjąć z ognia i dodać 3 jajka, ser i posiekaną natkę.
Po wymieszaniu ciasto jeszcze przez chwilę wyrabić na stolnicy.
Pozostałe 8 jajek ugotować, ostudzić i obrać z łupinek.
Ciasto podzielić na 8 równych porcji, w każdą zawinąć po jajku. Smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osuszyć na papierowej serwetce.