Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pokażę, jak solę smalec. Okazuje się, że jest bardzo smaczny, miękki, umiarkowanie ostry. Do solenia używam świeżego smalcu z mięsem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3805
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3805
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Składniki
Ze wszystkich stron dobrze jest natrzeć świeży boczek solą. Salo weźmie sól w razie potrzeby, więc nie bój się, że jest dużo soli. Zmiel suszony tymianek w dłoniach i posyp smalcem. Wlać 1 cm warstwę soli na dno pojemnika i włożyć smalec. Wstaw do lodówki w dziale do przechowywania warzyw.
Po dwóch dniach oczyść smalec z soli i tymianku. Wymieszaj posiekany czosnek z czarnym pieprzem i zetrzyj smalec. Przechowywać w lodówce lub zamrażarce. Nawiasem mówiąc, mój przyjacielu, obejrzyj wideo i wszystko będzie dla ciebie jasne. Smacznego