Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie przepis na pyszną kapustę kiszoną z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz cebulką podsmażona na większej ilości oleju? jeśli zaciekawił was pomysł zapraszam do zapoznania się z przepisem
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Składniki
Do garnka wlać litr wody dodać pokrojoną kapustę, ziela oraz liście zagotować a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty w trakcie dodać przyprawę uniwersalną
Gdy kapusta jest już miękka wsypać kaszę i co jakiś czas mieszając gotować na wolnym ogniu pod pół przykrytą pokrywką do miękkości kaszy a w międzyczasie na rozgrzanym oleju usmażyć cebulkę na lekko złoty kolor
Usmażoną cebule dodać do gotującej się kapusty z kaszą i nadal dusić na bardzo wolnym ogniu co jakiś czas mieszając przez 15 - 20 minut aż kapusta zrobi się kleista. Na koniec dodać świeżo zmielony pieprz zamieszać i gotowe
Przygotowaną jeśli zostanie można zapakować w słoiki jak również może służyć na święta ale decyzja należy do Państwa