Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie przepis na pyszną kapustę kiszoną z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz cebulką podsmażona na większej ilości oleju? jeśli zaciekawił was pomysł zapraszam do zapoznania się z przepisem
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1462
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1462
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Składniki
Do garnka wlać litr wody dodać pokrojoną kapustę, ziela oraz liście zagotować a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty w trakcie dodać przyprawę uniwersalną
Gdy kapusta jest już miękka wsypać kaszę i co jakiś czas mieszając gotować na wolnym ogniu pod pół przykrytą pokrywką do miękkości kaszy a w międzyczasie na rozgrzanym oleju usmażyć cebulkę na lekko złoty kolor
Usmażoną cebule dodać do gotującej się kapusty z kaszą i nadal dusić na bardzo wolnym ogniu co jakiś czas mieszając przez 15 - 20 minut aż kapusta zrobi się kleista. Na koniec dodać świeżo zmielony pieprz zamieszać i gotowe
Przygotowaną jeśli zostanie można zapakować w słoiki jak również może służyć na święta ale decyzja należy do Państwa