Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie przepis na pyszną kapustę kiszoną z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz cebulką podsmażona na większej ilości oleju? jeśli zaciekawił was pomysł zapraszam do zapoznania się z przepisem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1098
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1098
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Do garnka wlać litr wody dodać pokrojoną kapustę, ziela oraz liście zagotować a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty w trakcie dodać przyprawę uniwersalną
Gdy kapusta jest już miękka wsypać kaszę i co jakiś czas mieszając gotować na wolnym ogniu pod pół przykrytą pokrywką do miękkości kaszy a w międzyczasie na rozgrzanym oleju usmażyć cebulkę na lekko złoty kolor
Usmażoną cebule dodać do gotującej się kapusty z kaszą i nadal dusić na bardzo wolnym ogniu co jakiś czas mieszając przez 15 - 20 minut aż kapusta zrobi się kleista. Na koniec dodać świeżo zmielony pieprz zamieszać i gotowe
Przygotowaną jeśli zostanie można zapakować w słoiki jak również może służyć na święta ale decyzja należy do Państwa