Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne, proste w przygotowaniu i nie ma przy nich dużo pracy.
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 145
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 145
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Składniki
Pierś pokroić na małe kawałki. Przyprawić i odstawić na czas przygotowania pieczarek. Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż woda odparuje. Piersi usmażyć na niewielkiej ilości oleju Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i przekroić na cztery części. Na połowie każdej części ułożyć ser, następnie pieczarki i kurczaka.
Przykryć pustą połową ciasta. Brzegi skleić i dodatkowo docisnąć widelcem. Tak przygotowane kieszonki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.