Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne, proste w przygotowaniu i nie ma przy nich dużo pracy.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4957
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34403
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113761
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4957
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34403
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113761
Składniki
Pierś pokroić na małe kawałki. Przyprawić i odstawić na czas przygotowania pieczarek. Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż woda odparuje. Piersi usmażyć na niewielkiej ilości oleju Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i przekroić na cztery części. Na połowie każdej części ułożyć ser, następnie pieczarki i kurczaka.
Przykryć pustą połową ciasta. Brzegi skleić i dodatkowo docisnąć widelcem. Tak przygotowane kieszonki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.