Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne, proste w przygotowaniu i nie ma przy nich dużo pracy.
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 374
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 90
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 82
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 374
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 90
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 82
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 176
Składniki
Pierś pokroić na małe kawałki. Przyprawić i odstawić na czas przygotowania pieczarek. Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż woda odparuje. Piersi usmażyć na niewielkiej ilości oleju Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i przekroić na cztery części. Na połowie każdej części ułożyć ser, następnie pieczarki i kurczaka.
Przykryć pustą połową ciasta. Brzegi skleić i dodatkowo docisnąć widelcem. Tak przygotowane kieszonki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.