Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne, proste w przygotowaniu i nie ma przy nich dużo pracy.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1752
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 369
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1752
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 369
Składniki
Pierś pokroić na małe kawałki. Przyprawić i odstawić na czas przygotowania pieczarek. Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż woda odparuje. Piersi usmażyć na niewielkiej ilości oleju Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i przekroić na cztery części. Na połowie każdej części ułożyć ser, następnie pieczarki i kurczaka.
Przykryć pustą połową ciasta. Brzegi skleić i dodatkowo docisnąć widelcem. Tak przygotowane kieszonki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.