Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to oryginalny przepis z kuchni litewskiej ale tez dobry i wart spróbowania.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3807
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34213
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1607
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3807
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34213
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1607
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Składniki
z kości,włoszczyzny,cebuli i reszty przypraw ugotowac rosół,jeśli ktos lubi mozna dodac troche maggi
z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto takie jak na pierogi
wołowinę zemleć dodac drobno posiekany czosnek,sól,majeranek i pieprz,dobrze wymieszać
ciasto cienko rozwałkować,na ciasto układac po pół łyżeczki mięsa,przykryć mięso ciastem i wycinać pierożki małą foremką
kołduny maja być wielkości małej łyżeczki
wodę w garnku zagotować z odrobiną soli i oleju,do wrzatku wrzucać kołduny,gotować minutę od chwili wypłynięcia
łyzką cedzakową wyjąć kołduny ,składać na talerze i zalać mocno gorącym rosołem,posypać natką pietruszki i podawać
oryginalne kołduny robi sięz baraniny
nie czesto robię kołduny ,ale jesli juz zabieram sie za nie to robię ich bardzo duzo,czasami zamrazam ale najlepsze sa swieże