Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie można wykorzystać na wiele sposobów. Dziś proponuję wytrawną przekąskę. Zapewniam, że zniknie w szybkim tempie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10477
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4445
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424071
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10477
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4445
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424071
Składniki
Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek i lekko rozmrożone kulki szpinaku. Smażyć nadal mieszając. Masa warzywna musi być w miarę jednolita. Wtedy wymieszać z pokruszonym serem. Doprawić jeszcze solą i pieprzem. Z solą ostrożnie, gdyż ser już jest słony. Płat ciasta francuskiego podzielić na kwadraty o boku + - 10 cm. Na każdy kwadrat nakładać łyżeczkę farszu. Rogi ciasta złożyć w kopertę i skleić. Koperty posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 st. C około 15 minut.