Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie można wykorzystać na wiele sposobów. Dziś proponuję wytrawną przekąskę. Zapewniam, że zniknie w szybkim tempie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22768
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45462
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22768
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15140
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45462
Składniki
Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek i lekko rozmrożone kulki szpinaku. Smażyć nadal mieszając. Masa warzywna musi być w miarę jednolita. Wtedy wymieszać z pokruszonym serem. Doprawić jeszcze solą i pieprzem. Z solą ostrożnie, gdyż ser już jest słony. Płat ciasta francuskiego podzielić na kwadraty o boku + - 10 cm. Na każdy kwadrat nakładać łyżeczkę farszu. Rogi ciasta złożyć w kopertę i skleić. Koperty posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 st. C około 15 minut.