Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE, ŁADNIE WYGLĄDA NA TALERZU WIĘC ŚWIETNIE NADAJE SIĘ DLA GOŚCI, KROJONE W PLASTERKI NA ZIMNO NADAJE SIĘ NA PRZYSTAWKĘ
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94118
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94118
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule drobno posiekać. wszystko usmażyć na patelni
schab pokroić na porcje jak na kotlety, cienko ubić, doprawić solą i pieprzem
żółtka i białka dać osobno. białka ubic na sztywna pianę. kotlety posmarować żółtkiem, na każdym położyć trochę pieczarek, złożyć na pół. jeszcze raz posmarować żółtkiem. obtoczyć w bułce tartej, na końcu w ubitym na sztywno białku
smażyć z obydwu stron w dużej ilości gorącego tłuszczu
podawać z ziemniakami lub smażonymi półksiężycami i surówką /u mnie w przepisach/ życzę smacznego