Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cebulowe krążki panierowane
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
1. CEBULA: Obierasz cebule i ścinasz końcówki z niej
2. tniesz je w takie paski (patrz obraz). odległości 05-1cm max.
3. Zdejmujesz z niej mniejsze warstwy
4. Kładziesz wszystkie warstwy obok Miski
5. CIASTO: dodajesz mąkę, proszek do pieczenia, jajko, mleko i sól do jednej misy
6. Mieszasz wszytko na gładką konsystencje
7. do innej misy (lub głębokiego talerza) wsypujesz bułkę tartą.
8. CAŁOŚĆ: warstwy cebulki zamaczamy w cieście, a później panierujemy je bułką tartą
9. Gdy będziemy zamaczali warstwy to rozgrzewamy olej do smażenia na patelni lub innym naczyniu
10. po usmażeniu wszystkich warstw to wsadzamy je do misy i podziwiamy jego smak
11. Smacznego ;)