Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku bułeczki nie tylko na majówkę.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Ciasto. Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, wkruszyć drożdże, posypać cukrem i zalać letnią wodą. Lekko zamieszać i odstawić na 10 minut do rozpuszczenia drożdży. Potem dodać resztę składników i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć, odstawić na ok. 60 minut w ciepłe miejsce. Nadzienie. Wymieszać połówki oliwek z posiekanym szczypiorkiem, czosnkiem, kawałkami pomidorów i tuńczyka. Lekko doprawić solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na prostokąty 40 X 25 cm. Każdy prostokąt posmarować ketchupem, rozłożyć nadzienie i zwinąć w roladę. Kroić ostrym nożem na 4 cm kawałki. Każdy lekko spłaszczyć ręką, ułożyć na blaszce z papierem. Przykryć ściereczką i odstawi na 20-30 minut do podrośnięcia. Piec w 190 C ok. 20-25 minut.