Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku bułeczki nie tylko na majówkę.
Ciasto.
Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, wkruszyć drożdże, posypać cukrem i zalać letnią wodą. Lekko zamieszać i odstawić na 10 minut do rozpuszczenia drożdży.
Potem dodać resztę składników i wyrobić gładkie ciasto.
Przykryć, odstawić na ok. 60 minut w ciepłe miejsce.
Nadzienie.
Wymieszać połówki oliwek z posiekanym szczypiorkiem, czosnkiem, kawałkami pomidorów i tuńczyka. Lekko doprawić solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na prostokąty 40 X 25 cm.
Każdy prostokąt posmarować ketchupem, rozłożyć nadzienie i zwinąć w roladę.
Kroić ostrym nożem na 4 cm kawałki.
Każdy lekko spłaszczyć ręką, ułożyć na blaszce z papierem.
Przykryć ściereczką i odstawi na 20-30 minut do podrośnięcia.
Piec w 190 C ok. 20-25 minut.
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2668
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 50
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 187
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2668
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 50
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 187
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
Ciasto. Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, wkruszyć drożdże, posypać cukrem i zalać letnią wodą. Lekko zamieszać i odstawić na 10 minut do rozpuszczenia drożdży. Potem dodać resztę składników i wyrobić gładkie ciasto. Przykryć, odstawić na ok. 60 minut w ciepłe miejsce. Nadzienie. Wymieszać połówki oliwek z posiekanym szczypiorkiem, czosnkiem, kawałkami pomidorów i tuńczyka. Lekko doprawić solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na prostokąty 40 X 25 cm. Każdy prostokąt posmarować ketchupem, rozłożyć nadzienie i zwinąć w roladę. Kroić ostrym nożem na 4 cm kawałki. Każdy lekko spłaszczyć ręką, ułożyć na blaszce z papierem. Przykryć ściereczką i odstawi na 20-30 minut do podrośnięcia. Piec w 190 C ok. 20-25 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 126
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 593