Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 797
Dodano: 08.04.2021
Odsłon: 834
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Do małej miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę oregano i bazylii, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Bagietkę kroimy na grubsze kromki. Obrane ze skórki pomidory oraz mozzarellę kroimy w grubsze plastry. Kromki bagietki umieszczamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na każdą kromkę nakładamy po 1-2 łyżeczki sosu. Następnie na każdej kromce układamy plaster pomidora oraz plaster mozzarelli. Tak przygotowane grzanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do tepm. 180 st. C. i zapiekamy około 10 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe grzanki podajemy na gorąco.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 09 kwietniaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz