Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini grzanki z pomidorem i mozzarellą to szybka, prosta, a do tego niesamowicie smaczna przekąska w sam raz na śniadanie lub kolację. Świetnie sprawdzi sie na każdej domówce spotkaniu z przyjaciółmi czy sylwestrze. Pomidor i mozzarella świetnie komponują się z wyrazistym sosem czosnkowym i bagietką, tworząc znakomity efekt smakowy.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9831
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3857
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 403
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9831
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3857
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 403
Składniki
Do małej miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę oregano i bazylii, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Bagietkę kroimy na grubsze kromki. Obrane ze skórki pomidory oraz mozzarellę kroimy w grubsze plastry. Kromki bagietki umieszczamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na każdą kromkę nakładamy po 1-2 łyżeczki sosu. Następnie na każdej kromce układamy plaster pomidora oraz plaster mozzarelli. Tak przygotowane grzanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do tepm. 180 st. C. i zapiekamy około 10 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe grzanki podajemy na gorąco.