Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to przed świętami dni zabiegane dlatego dziś jedzonko na szybko, ale kto nie lubi naleśników chyba każdy się skusi. Lubią je dzieci i dorośli, babcie i dziadkowie bo raczej naleśniki idą na zdrowie. Jeśli się nie zgadzacie to trudno my możemy je jeść o każdej porze dnia i nocy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 648
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17372
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3237
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 201
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 648
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17372
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3237
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 201
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki miksując dodać cukier waniliowy.
Wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Na patelnię wlać kroplę oleju i chochlą nalewać ciasto ( cienką warstwę ).
Smażyć z obu stron na rumiano. Z tego przepisu wyszło mi 13 naleśników, jeśli ktoś potrzebuje więcej wystarczy zwiększyć składniki.
Na usmażone naleśniki dać farsz kto jaki chce ( te naleśniki nadają się również do zrobienia krokietów tylko wtedy bez cukru waniliowego). Zapełnione naleśniki zawijać dowolnie kto jak lubi.
Naleśniki podałam z twarogiem i cukrem zrobiony ze śmietaną, a na wierzch dałam po łyżce powideł śliwkowych. Polecam każdemu kto uwielbia naleśniki. naleśniki gotowe można usmażyć na tłuszczu będą super chrupiące i ładnie podpieczone.