Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
Składniki
2,5 kg ogórków średnich , pokroić na 4 części wzdłuż.Zasypać 4 łyżkami soli i pozostawić na 6 godzin następnie odlać wodę
Ogórki zasypać 2 łyżkami chili,wycisnąć główkę czosnku i dodać 8 łyżek oliwy.
Zalać zalewą : 60 dkg cukru , 1,5 szkl. octu zagotować i gorącą zalać ogórki( w misce lub garnku , nie wkładać do słoików) i tak zalane pozostawić na 12 godzin.
Po 12 godzinach włożyć do słoików i zalać tą samą zalewą.Zakręcić - nie pasteryzować !