Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie a pikantne. Wersja bez oleju, chrupiące- jędrne.Fajny smak.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 283
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 283
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Składniki
Zalewę ( ocet, woda, cukier, sól, liść laurowy, zielę angielskie)zagotować, przestudzić. Wsypac 2 łyżeczki chilli w proszku, zamieszać. Wystarcza na 6-7 słoików litrowych, wypełnionych ogórkami.
Do słoika wkładamy koper z nasionkami, kawałek korzenia chrzanu, 2 prążki cebuli, 2 plastry marchewki, płaską łyżeczkę gorczycy i ogórki, najlepiej małe. Zalewamy zalewą, pasteryzujemy 5 minut.