Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie a pikantne. Wersja bez oleju, chrupiące- jędrne.Fajny smak.
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13131
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13131
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Składniki
Zalewę ( ocet, woda, cukier, sól, liść laurowy, zielę angielskie)zagotować, przestudzić. Wsypac 2 łyżeczki chilli w proszku, zamieszać. Wystarcza na 6-7 słoików litrowych, wypełnionych ogórkami.
Do słoika wkładamy koper z nasionkami, kawałek korzenia chrzanu, 2 prążki cebuli, 2 plastry marchewki, płaską łyżeczkę gorczycy i ogórki, najlepiej małe. Zalewamy zalewą, pasteryzujemy 5 minut.