Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Suche składniki wymieszać i połączyć z ciepłą woda. Całość dobrze zagnieść i odstawić na godzinę w cieple miejsce. Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwalkowac. Pociąć na 1cm paski. Kazdy pasek zrolować w dłoniach na paluszki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Z pomocą pędzla posmarować paluszki woda i obsypać np makiem lub sezamem. Piec w temp 220° 8-15 min na złoto.