Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki zapiekane z serem i boczkiem to prosty i szybki sposób na pyszną przekąskę idealną na sylwestrowy stół, ponieważ świetnie wyglądają na talerzu i smakują wyśmienicie. Doskonale sprawdzą się również na błyskawiczne śniadanie. Jeśli ktoś ma ochotę na parówki zapiekane z serem i boczkiem to zapraszam do wypróbowania przepisu.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 884
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 884
Składniki
Z parówek zdejmujemy osłonki, a następnie przekrawamy je na pół. Każdą parówkę owijamy w plaster sera żółtego a następnie w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane parówki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. około 10-15 minut. Gotowe parówki podajemy na gorąco lub na zimno.