Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowy delikatny o kremowej konsystencji pasztet, który podany z dodatkiem karmelizowanej, czerwonej cebuli znika natychmiast ze stołu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25908
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3165
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25908
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3165
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
Wątróbki bardzo dokładnie oczyścić z błonek. Na rozgrzane masło wrzucić drobno pokrojoną cebulę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Kiedy cebula się "zeszkli", dodać wątróbkę. Dusić na mocnym ogniu. Podlać brandy. Odparować nadmiar płynu. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Wlać śmietankę. Smażyć do lekkiego zgęstnienia. Zmiksować na gładką masę. Przelać do płaskiego, glinianego naczynia. Na wierzch wylać cienką warstwę klarowanego masła (masło powinno pokryć całą powierzchnię pasztetu). Wstawić do lodówki by pasztet zastygł.
1/2 kg czerwonej cebuli 2 łyżki miodu 100 ml octu balsamicznego sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła do smażenia Cebulę obrać i pokroić w cienkie "piórka". Dusić na maśle do miękkości (około 20 minut) Dodać miód i ocet balsamiczny.Smażyć jeszcze 8-10 minut na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Pasztet podawać z karmelizowaną czerwoną cebulą .