Pasztet z karpia.
Składniki
- 2 kg surowego wyfiletowanego mięsa z karpia bez skóry, zmielonego w maszynce do mięsa
- 2 cebule
- pół pora
- 4 jajka
- natka pietuszki
- koperek świeży garść
- 4 jajka
- kawałek słodkiej bułki lub chałki
- mleko do namoczenia słodkiej bułki
- przyprawy( lubczyk, wegeta, pieprz ziołowy, przyprawa do ryb)
Składniki
- 2 kg surowego wyfiletowanego mięsa z karpia bez skóry, zmielonego w maszynce do mięsa
- 2 cebule
- pół pora
- 4 jajka
- natka pietuszki
- koperek świeży garść
- 4 jajka
- kawałek słodkiej bułki lub chałki
- mleko do namoczenia słodkiej bułki
- przyprawy( lubczyk, wegeta, pieprz ziołowy, przyprawa do ryb)

Etapy przygotowania
Mięso bez skóry z karpia mielimy przez maszynkę razem z cebulą, porem i namoczoną słodką bułką w mleku, pietruszką i koperkiem. Do gotowej masy dodajemy żółtka, przyprawy. Następnie ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy do masy rybnej. Przygotowujemy blaszkę, najlepiej keksówkę, wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy surowy pasztet na wierzch pasztetu układamy kilka plasterków masła. Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni wkładamy na 1,5 godziny pasztet. Wlewamy wodę do piekarnika na główną blachę na której stoi keksówka z pasztetem, żeby pasztet był wilgotny. Jest pyszny. Zajadmy z sosem musztardowo- chrzanowym na zimno.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 41
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 504

Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 75994

Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 98
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 41
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 504

Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 75994

Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 98



Składniki
- 2 kg surowego wyfiletowanego mięsa z karpia bez skóry, zmielonego w maszynce do mięsa
- 2 cebule
- pół pora
- 4 jajka
- natka pietuszki
- koperek świeży garść
- 4 jajka
- kawałek słodkiej bułki lub chałki
- mleko do namoczenia słodkiej bułki
- przyprawy( lubczyk, wegeta, pieprz ziołowy, przyprawa do ryb)
Mięso bez skóry z karpia mielimy przez maszynkę razem z cebulą, porem i namoczoną słodką bułką w mleku, pietruszką i koperkiem. Do gotowej masy dodajemy żółtka, przyprawy. Następnie ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy do masy rybnej. Przygotowujemy blaszkę, najlepiej keksówkę, wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy surowy pasztet na wierzch pasztetu układamy kilka plasterków masła. Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni wkładamy na 1,5 godziny pasztet. Wlewamy wodę do piekarnika na główną blachę na której stoi keksówka z pasztetem, żeby pasztet był wilgotny. Jest pyszny. Zajadmy z sosem musztardowo- chrzanowym na zimno.