Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso bez skóry z karpia mielimy przez maszynkę razem z cebulą, porem i namoczoną słodką bułką w mleku, pietruszką i koperkiem. Do gotowej masy dodajemy żółtka, przyprawy. Następnie ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy do masy rybnej. Przygotowujemy blaszkę, najlepiej keksówkę, wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy surowy pasztet na wierzch pasztetu układamy kilka plasterków masła. Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni wkładamy na 1,5 godziny pasztet. Wlewamy wodę do piekarnika na główną blachę na której stoi keksówka z pasztetem, żeby pasztet był wilgotny. Jest pyszny. Zajadmy z sosem musztardowo- chrzanowym na zimno.