Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1400
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 384
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1400
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 384
Składniki
Najłatwiej jest wykonać ciasto kruche w malakserze, proponuje takie proste. Gdy tylko uformuje się kula, należy ją schłodzić. Potem ciasto się wykłada do wytłuszczonej foremki, nakłuwa widelcem i podpieka 10 minut.
Poszatkowałam pory i je podgotowałam w niewielkiej ilości osolonej wody.
Beszamel: w rondelu podgrzewa się masło/ margarynę, miesza z mąką i spienia, dolewa mleko i miesza. Na koniec dodałam kilka gatunków sera do smaku, jeszcze sól, pieprz i gałka. Pory miesza się z beszamelem, wykłada na ciasto i piecze jeszcze 25 minut.
Pory miesza się z beszamelem, wykłada na ciasto i piecze jeszcze 25 minut. Jest smaczny na ciepło i zimno.
Smacznego :)