Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj duże pieczarki faszerowane serem gorgonzolą i farszem z podsmażonej cebulki z papryką , całość obsypana startą mozzarellą i zapiekane w piekarniku. Polecam
nóż, tarka, patelnia, papier do pieczenia, blaszka, łyżka,
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Pieczarki obrać ze skóry , usunąć nóżki. Farsz; Paprykę oczyścić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w piórka cebulą i startymi na tarce nóżkami z pieczarek. Dodać oregano i sól do smaku. Wystudzić. Do każdej pieczarki włożyć plaster sera gorgonzola , następnie farsz i posypać startym serem mozzarella. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać około 1 godziny. Smacznego.
Pieczarki gotowe do podania.