Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczywo czosnkowe z serem. Idealna przekąska na imprezę. To chyba jedna z moich ulubionych przekąsek która zawsze się sprawdza. Takie pieczywo czosnkowe można przygotować na grilla, a także jako dodatek do sałatek. Aby moje pieczywo czosnkowe było jeszcze smaczniejsze dodałam do niego ser żółty.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 968
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666479
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 968
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666479
Składniki
Mleko wraz z połączoną wodą podgrzewam. Nie może być gorące. Do misy wkruszam drożdże i dodaję cukier. Mieszam dokładnie i wsypuję mąkę , sól oraz oliwę. Ciasto wyrabiam ok. 8 minut. Można zrobić to ręcznie. Tak przygotowane ciasto odstawiam na 35 minut. Przygotowuję masełko czosnkowe. Do miski wkładam masło oraz drobno pokrojoną pietruszkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Solę i dokładnie mieszam. Jeśli masło jest zbyt twarde można włożyć takie masełko na ok 10 sekund do mikrofalówki. Ścieram również ser na tarce o grubych oczkach. Oprócz pietruszki można dodać też zioła np. oregano. Po 35minutach z ciasta formuję 2 placki. Muszą być o tej samej średnicy. Placki muszą być cienkie. Na jeden placek nakładam ser żółty i przykrywam drugim plackiem. Dokładnie dociskam boki i smaruję masełkiem. Dodatkowo zrobiłam wzorek by moje pieczywo jeszcze fajniej wyglądało.Piekę ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Pieczywo czosnkowe musimy cały czas kontrolować aby czosnek się nie przypalił. Dokładny przepis video najdziesz na moim kanale na You Tube.