Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój eksperyment to placki z cukinii , szpinaku oraz pieczarek i sera. Lubimy placki z cukinii, ciągle robię z innymi dodatkami , więc postanowiłam dodać szpinak, pieczarki i ser składniki te wzbogaciły smak placków. Placki wyszły bardzo smaczne.
tarka, praska, patelnia, miska, nóż , łyżka,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31009
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5479
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31009
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5479
Składniki
Szpinak obrać opłukać osuszyć i zmiksować, pieczarki obrać i zetrzeć na tarce grube oczka, cebulę pokroić w drobną kostkę, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce delikatnie oprószyć solą i odstawić na 15 minut, po tym czasie odcisnąć z nadmiaru wody. Wszystkie składniki połączyć cukinią. Wymieszać dodając starty ser żółty oraz jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać mąkę i ponownie wymieszać. Ciasto nakładać na rozgrzane masło i smażyć placki z obydwu stron na złoty rumiany kolor ( u mnie lubią mocno przypieczone więc je mocno dopiekam). Podawać z gęstym jogurtem naturalnym.