Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te robią furorę na naszych przyjęciach rodzinnych. Są aromatyczne i delikatne w smaku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Piersi kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Patelnię mocno rozgrzewamy, stawiając ją na stosunkowo dużym ogniu. By sprawdzić czy patelnia jest już dobrze nagrzana wystarczy upuścić na nią kroplę wody. Jeżeli zasyczy i natychmiast wyparuje, należy zmniejszyć siłę ognia o połowę. Następnie wlewamy tłuszcz, najlepiej olej rzepakowy lub ryżowy i łyżką kładziemy wyrobioną masę na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor tak jak placki ziemniaczane.