Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te robią furorę na naszych przyjęciach rodzinnych. Są aromatyczne i delikatne w smaku.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 306
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1307
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 127
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 306
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1307
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 127
Składniki
Piersi kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Patelnię mocno rozgrzewamy, stawiając ją na stosunkowo dużym ogniu. By sprawdzić czy patelnia jest już dobrze nagrzana wystarczy upuścić na nią kroplę wody. Jeżeli zasyczy i natychmiast wyparuje, należy zmniejszyć siłę ognia o połowę. Następnie wlewamy tłuszcz, najlepiej olej rzepakowy lub ryżowy i łyżką kładziemy wyrobioną masę na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor tak jak placki ziemniaczane.