Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki te robią furorę na naszych przyjęciach rodzinnych. Są aromatyczne i delikatne w smaku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2111
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2111
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
Piersi kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Patelnię mocno rozgrzewamy, stawiając ją na stosunkowo dużym ogniu. By sprawdzić czy patelnia jest już dobrze nagrzana wystarczy upuścić na nią kroplę wody. Jeżeli zasyczy i natychmiast wyparuje, należy zmniejszyć siłę ognia o połowę. Następnie wlewamy tłuszcz, najlepiej olej rzepakowy lub ryżowy i łyżką kładziemy wyrobioną masę na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor tak jak placki ziemniaczane.