Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 39
Dodano: 15.02.2008
Odsłon: 2928
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do 1/2 kilograma miesa mielonego dodajemy 1 jajo, 1 średnią starkowaną cebulę na drobnej tarce, pieprz, bułkę tartą i zamiast soli magi do zup ( tak ze 2 - 4 łyżki stołowe ) . Lepimy malutkie pulpeciki obtaczamy w bułce i smażymy. Pakujemy do słoiczków ( na dno i na wierzch każdego słoiczka wkroić troszkę cebuli w grubą kostkę i zalać gorącą zalewą octową : 1 szklanka octu : 5 szklanek wody, łyżka stołowa soli, 4 łyżki cukru. Pasteryzować ok 10 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)