Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1/2 kilograma mięsa mielonego 1 srednia cebula 5-6 łyżek bułki tartej pieprz 1 jajko 2 - 4 łyżki stołowe magi 1 szklanka octu 5 szklanek wody 1 łyżka solo 4 łyżki cukru
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Do 1/2 kilograma miesa mielonego dodajemy 1 jajo, 1 średnią starkowaną cebulę na drobnej tarce, pieprz, bułkę tartą i zamiast soli magi do zup ( tak ze 2 - 4 łyżki stołowe ) . Lepimy malutkie pulpeciki obtaczamy w bułce i smażymy. Pakujemy do słoiczków ( na dno i na wierzch każdego słoiczka wkroić troszkę cebuli w grubą kostkę i zalać gorącą zalewą octową : 1 szklanka octu : 5 szklanek wody, łyżka stołowa soli, 4 łyżki cukru. Pasteryzować ok 10 minut.