Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na smaczne chrupiące racuchy, zawsze używam tego przepisu. Z tego wychodzi ok. 12 sztuk jak ktoś chce to bez problemu można je wykonać z dwóch porcji. Polecam:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę przesiać, drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru i 1/2 szklanki mleka, wlać do mąki. Dodać utarte z cukrem jajka, resztę mleka, stopiony tłuszcz i wyrobić łyżką aż ukażą się pęcherzyki (ma mieć gęstość śmietany). Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na złocisty kolor, posypać cukrem pudrem lub polać sosem. SMACZNEGO!!!