Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na smaczne chrupiące racuchy, zawsze używam tego przepisu. Z tego wychodzi ok. 12 sztuk jak ktoś chce to bez problemu można je wykonać z dwóch porcji. Polecam:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiać, drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru i 1/2 szklanki mleka, wlać do mąki. Dodać utarte z cukrem jajka, resztę mleka, stopiony tłuszcz i wyrobić łyżką aż ukażą się pęcherzyki (ma mieć gęstość śmietany). Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na złocisty kolor, posypać cukrem pudrem lub polać sosem. SMACZNEGO!!!