Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętać o sznurku do zawiązania. Podawać z pieczywem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Boczek natrzeć solą i zostawić w lodówce na 12 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki, opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem. Farsz: Wołowinę i sparzoną kaszę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Wszystkie składniki farszu wymieszać. Nadzienie równo rozłożyć na płacie boczku - następnie zrolować i osznurować boczek z nadzieniem. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu 1,5 - 2 godzin. Po ostudzeniu ugotowanej rolady zdjąć sznurek, pokroić ją w plastry. Podawać z pieczywem.