Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętać o sznurku do zawiązania. Podawać z pieczywem.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 42
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 210
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 42
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 210
Składniki
Boczek natrzeć solą i zostawić w lodówce na 12 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki, opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem. Farsz: Wołowinę i sparzoną kaszę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Wszystkie składniki farszu wymieszać. Nadzienie równo rozłożyć na płacie boczku - następnie zrolować i osznurować boczek z nadzieniem. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu 1,5 - 2 godzin. Po ostudzeniu ugotowanej rolady zdjąć sznurek, pokroić ją w plastry. Podawać z pieczywem.