Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna i pyszna roladka zrobi furore na każdej imprezie.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
W niewielkim garnku gotujemy wodę,ściągamy z ognia i wrzucamy do gorącej wody kostke sera,przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na ok 30 min.
W tym czasie gotujemy jajka i kroimy w drobną kostkę,do jajek dodajemy pokrojony szczypiorek i szynkę także pokrojoną w kostkę, wszystko razem mieszamy z majonezem i przyprawiamy.
Ser delikatnie wyciągamy z wody i wałkujemy go tak aby powstał prostokąt,na rozwałkowany ser nakładamy wcześniej przygotowaną masę i rolujemy.
Roladę serową ciasno owijamy folią aluminiową,odstawiamy na noc do lodówki.